Pepi keek zijn ogen uit tijdens eerste dagen bij PSV: 'Het leek soms wel oorlog'

Pepi keek zijn ogen uit tijdens eerste dagen bij PSV: 'Het leek soms wel oorlog'

16-12-2023 11:53 Laatste update: 12:08
56

Ricardo Pepi is nog altijd blij met zijn overstap naar PSV afgelopen zomer. De Amerikaan speelt niet altijd, maar tegen Sevilla vervulde hij wel een ware heldenrol. Bij de Men in Blazers-podcast neemt hij de luisteraar mee in dat moment en vertelt hij over de mentaliteit bij PSV.

"Het was iets waarin ik voelde dat we een hele hoop momentum hadden, toen ik de wedstrijd inkwam", vertelt Pepi over de wedstrijd tegen Sevilla. "We waren al op een gelijkspel gekomen en om eerlijk te zeggen wist ik dus wel dat die goal zou vallen. Ik had dat gevoel dat er niemand was die me kon stoppen. Ik kon alles doen wat ik wilde doen op het veld, dus uiteindelijk is het gewoon wachten totdat het moment gaat komen."

Uiteindelijk kwam de goal er ook in de laatste minuten en dat kwam volgens Pepi omdat hij zichzelf kon zijn. "Zo ben ik eigenlijk als voetballer, hoe ik me toen voelde. Ik zat er lekker in, voelde me goed aan de bal en ik had veel zelfvertrouwen. Dat moment kwam dus ik sprong in de lucht en knikte die bal tegen het net."

Toen Pepi afgelopen zomer bij PSV kwam, was hij ook verbaasd door de trainingsarbeid in Eindhoven. "Toen ik hier voor het eerst kwam wist ik ook wel dat hij een goede speler was. Ik zie het verschil wel, want ik ben wel een betere speler geworden. De intensiteit en de trainingen hier, het lijkt soms wel een oorlog. Die mentaliteit is wel heel erg goed hoor, dat vind ik heel erg fijn."