Van Basten reageert op Rensch-uitspraak: 'Volwassen kerels met goede contracten'

Van Basten reageert op Rensch-uitspraak: 'Volwassen kerels met goede contracten'

18-12-2023 23:30
47

Marco van Basten heeft maandagavond bij Rondo gereageerd op de teksten van Ajax-rechtsback Devyne Rensch, die vond dat de voormalig topspits 'veel te heftig' is geweest met kritiek aan zijn adres. Van Basten is van mening dat Ajax-spelers bestand moeten zijn tegen criticasters, maar is ook complimenteus over de verdediger. 

"Marco is wel iemand van veel kritiek, die niet snel tevreden is. Ik heb ook een paar dingen gezien die hij zei over spelers wat niet waar is, zal ik maar zeggen. Maar het is Marco.. soms is die kritiek veel te heftig", zei Rensch voor de camera van ESPN, in aanloop naar het duel met AEK Athene van vorige week (3-1 winst). 

Wedden

Meer odds

Van Basten werd maandagavond bij Rondo geconfronteerd met de woorden van Rensch. De analist denkt er het zijne van. "Tuurlijk is het ook zo dat die kritiek soms hard aankomt bij die jongens, maar aan de andere kant zijn het allemaal volwassen kerels die gewoon goede contracten hebben bij Ajax, dus in principe kan je daar wat van zeggen."

De oud-trainer van de Amsterdammers deelde vervolgens nog wel een aantal complimenten uit aan de verdediger, waarvan hij eerder dit seizoen zei dat het een speler van het niveau SC Cambuur is. "Ik vind trouwens dat Rensch best goed is. Hij heeft een heleboel positieve dingen. Aan de bal is hij best wel comfortabel en hij is snel, maar hij heeft altijd wel een klassiek foutje. Dat is bij Ajax gewoon killing. Daarin mag je zeggen wat je wil, vind ik. En dat doe ik ook."