OM eist jaar cel tegen overvaller Tadic, verdachte ontkent: 'Niets mee te maken'

OM eist jaar cel tegen overvaller Tadic, verdachte ontkent: 'Niets mee te maken'

19-12-2023 12:15
22

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van één jaar geëist tegen de twintigjarige Amsterdammer Mohamed F., die eind juli van dit jaar een mislukte overval pleegde op Dusan Tadic. Mohamed F. ontkende in de rechtbank in Amsterdam alle betrokkenheid. 

"Ik heb er niets mee te maken", zei verdachte Mohamed F. dinsdag in de rechtbank, opgetekend door het Algemeen Dagblad, dat vervolgens een reconstructie van die desbetreffende dag in juli uiteenzet. 

Wedden

Meer odds

Voormalig Ajax-captain Tadic, tegenwoordig speler van Fenerbahçe, raakte in de nacht van 27 op 28 juli lichtgewond bij de poging tot straatroof, een incident dat zich voltrok in de buurt van zijn woning in Amsterdam-Zuid. De twee mannen, die helmen droegen, kwamen op hem af toen Tadic zijn auto parkeerde in de Van Eeghenstraat, na een etentje met zijn zaakwaarnemer. 

Tadic kreeg wantrouwen toen hij de twee mannen achter een bouwtoilet zag. De aanvaller rende vervolgens weg, waarna de mannen op de scooter de achtervolging inzetten. Tadic werd even later klemgereden en zelfs bij zijn keel vastgepakt. Toen hij de worsteling wist te ontkomen, vluchtte hij met kapotte kleding het Conservatorium Hotel in. 

De verdachten hebben niets buit gemaakt tijdens de overval. Waarschijnlijk waren ze uit op zijn dure horloge. Tijdens de strafzaak, bijgewoond door het AD, bleek dat Mohamed F. door agenten herkend is op bewakingsbeelden. Daarop is te zien hoe het tweetal ruim een halfuur wacht op de komst van Tadic. De agenten konden de verdachte herkennen aan zijn kenmerkende manier van roken, waarbij hij twee vingers de lucht in houdt.

De advocaat is van mening dat de herkenningen op basis van de beelden 'volstrekt onvoldoende' bewijs vormen, ook omdat Mohamed F. een eeneiige tweelingbroer heeft. Daarmee deelt hij al zijn kleding. De medeverdachte, een 26-jarige man uit Amsterdam, werd in februari al veroordeeld tot zes maanden cel. Op 2 januari doet de rechtbank uitspraak.