Stuntclub Quick Boys kegelt ook De Graafschap uit KNVB Beker

19-12-2023 20:37
75

Quick Boys heeft opnieuw voor een grote stunt gezorgd in de KNVB Beker. De amateurs uit Katwijk waren in de eerste ronde al te sterk voor NAC Breda en dinsdagavond moest ook De Graafschap er aan geloven: 2-0.

De supporters van Quick Boys zorgden voor een schitterende opkomst op Sporpark Nieuw Zuid. Na iets minder dan een halfuur hadden zij nog meer reden tot juichen. Ravalino Junte stuurde Sem van Duijn weg op randje buitenspel. De negentienjarige aanvaller bleef oog-in-oog met doelman Thijs Jansen rustig: 1-0.

De Graafschap moest in de achtervolging tegen de nummer twee van de Tweede Divisie en dacht nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Devin Haen zag zijn treffer echter afgekeurd vanwege buitenspel. Een VAR was niet aanwezig.

In de tweede helft probeerden De Superboeren om een blamage af te wenden. Donny Warmerdam schoot van dichtbij over, maar aan de andere kant was Junte zowaar dicht bij de 2-0. Jansen voorkwam erger voor de bezoekers. Nog even mocht mocht De Graafschap hopen op een gelijkmaker toen doelman Van der Helm bijna in de fout ging na een schot van afstand. Hij kon nog net voorkomen dat invaller Philip Brittijn er 1-1 van maakte.

Vervolgens maakte Quick Boys aan alle onzekerheid een eind. Goudhaantje Van Duijn schoot binnen uit een voorzet en maakte zijn tweede van de avond. Daarmee zorgde hij voor dolle vreugde bij de amateurs.