Opnieuw ophef in Engeland na sportprijs voor doelvrouw: Ze is een zak aardappels

Opnieuw ophef in Engeland na sportprijs voor doelvrouw: "Ze is een zak aardappels"

20-12-2023 12:16 Laatste update: 12:19
123

Joey Barton heeft zich opnieuw niet populair gemaakt in Engeland. De oud-speler reageert ontzet op het feit dat doelvrouw Mary Earps de sportpersoonlijkheid van het jaar is geworden.

Earps is actief als doelvrouw van Manchester United en verdedigde de palen van Engeland tijdens het WK in 2023. De Engelsen verloren die finale van Spanje en Barton kan er niet bij dat Earps er met de prijs vandoor gaat. 'Dus de beste sporter is dit jaar iemand die een paar finales verloor, niets heeft gewonnen. Ze was zo populair dat Nike zelfs geen shirt van haar wilde maken voordat het WK van start ging. Succes Mary, hopelijk verdien je er wat geld aan', aldus Barton.

De oud-speler zorgde begin december al voor de nodige controverse door te stellen dat vrouwen niet over mannenvoetbal zouden moeten praten. Ook nu neemt de oud-speler geen blad voor de mond. 'Deze vrouw verslaat namen als Ronnie O'Sullivan en Frankie Dettori? Het is waanzin. Beide genieën in wat ze doen. Ze verliezen van een zak aardappels in een vrouwenteam. Dat is de wereld waar we in leven', besluit Barton.