Brobbey noemt beste trainer: 'Van hem leerde ik het meest, hij was heel duidelijk'

Brobbey noemt beste trainer: 'Van hem leerde ik het meest, hij was heel duidelijk'

21-12-2023 09:43 Laatste update: 10:10
29

Brian Brobbey baalt ervan dat Ajax in 2023 maar liefst vijf hoofdtrainers heeft gehad. In gesprek met Voetbal International blikt de spits van Ajax terug op het kalenderjaar. 

Met Alfred Schreuder, John Heitinga, Maurice Steijn en Hedwiges Maduro en John van 't Schip kent Ajax een tumulteus seizoen zonder vaste kapitein aan het roer. "Het liefst heb je gewoon één trainer, die er gewoon voor je is", reageert Brobbey. "Maar het is voetbal, zulke dingen gebeuren nou eenmaal. Het is wel vervelend, als steeds trainers weggaan. Misschien had je wel een band met die trainer."

Wedden

Meer odds

Van Erik ten Hag en Mitchell van der Gaag leerde de spits van Ajax naar eigen zeggen het meest. "Maar die waren dit jaar al weg natuurlijk. Van Heitinga heb ik in de jeugd ook veel geleerd." Wat Brobbey vooral van Ten Hag heeft geleerd? "Heel veel. Ik was heel vaak met hem bezig. Met Van der Gaag ook. Wat ik moet doen: druk zetten, dat soort dingen. Hij was heel duidelijk, Erik."

Brobbey werd topscorer van het jaar bij de Amsterdammers, tot zijn eigen verbazing. "Oh ja? Ik heb het niet eens bijgehouden. Hoeveel goals? Zeventien? Oké, redelijk, redelijk."