Hlynsson deelt met wie hij sterke klik heeft bij Ajax: 'Vinden elkaar makkelijk'

Hlynsson deelt met wie hij sterke klik heeft bij Ajax: 'Vinden elkaar makkelijk'

21-12-2023 16:32 Laatste update: 16:52
19

Kristian Hlynsson is erg blij dat hij dit seizoen een basisplaats heeft kunnen veroveren bij Ajax. In gesprek met Ajax Life vertelt de jonge IJslander over de manier waarop hij zich naar het eerste elftal vocht en onthult Hlynsson met wie hij een goede klik heeft in het veld.

"Ik ben blij dat ik nu deel mag uitmaken van het eerste elftal", vertelt een dankbare Hlynsson. "Of ik verrast ben dat ik nu de kans op nummer tien krijg? Dat niet, maar ik ben wel verrast hoe snel het kan gaan. Daarom is Jong Ajax zo belangrijk. Daar leer je het systeem van de club al goed kennen." Hlynsson speelde met Jong Ajax tachtig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor hij naar het eerste elftal werd overgeheveld. 

In de KKD overtuigde Hlynsson niet direct in zijn fysieke kracht, maar daar heeft hij aan gewerkt voor hij bij Ajax 1 in de basis kwam. "Ik snap dat mensen van buitenaf misschien twijfelden of ik het wel ging redden. Toch had ik zelf altijd het gevoel dat ik op de goede weg was. Vergeet niet dat ik nog heel jong was toen ik in Jong Ajax terechtkwam. Een jaar of zestien. Het was een goede ervaring voor mij."

Hlynsson heeft een goede band met veel spelers bij Ajax, maar in het veld heeft hij met één specifieke speler een sterke klik. "Aan de rechterkant heb ik een goede klik met Steven Berghuis. We kunnen van positie wisselen tijdens wedstrijden en weten elkaar makkelijk te vinden. Het is natuurlijk wat vroeg dit te zeggen, want ik speelde pas een paar wedstrijden met hem samen. Het gevoel is echter goed."