Xavi Simons kiest PSV-verrassing: 'Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets'

Xavi Simons kiest PSV-verrassing: 'Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets'

23-12-2023 07:37
30

Xavi Simons koestert zijn korte periode bij PSV. De twintigjarige spelmaker vertelt over zijn goede band met Ruud van Nistelrooij, zijn keuze om naar RB Leipzig te vertrekken en de - in zijn ogen - nieuwe smaakmaker in de Eindhovense selectie.

Simons zou donderdag rond de bekerwedstrijd tegen FC Twente afscheid nemen van de supporters, maar dat viel letterlijk in het water. In gesprek met PSV TV spreekt hij van een 'bijzonder seizoen'. "Ik kwam als jeugdspeler, werd snel basisspeler en kon direct het team helpen met veel dingen. Dat was voor mij heel mooi. Het begon goed, werd iets minder, maar het was volgens mij een prachtig seizoen met twee prijzen. Het was makkelijk dat ik al een paar jongens kende."

"Het voelde als familie, ook jongens uit het buitenland wordt het makkelijk gemaakt", vervolgt Simons. "Ik ben PSV echt heel dankbaar, vooral John de Jong en Ruud van Nistelrooij. Dat zij hier waren, was heel belangrijk voor mij. Ik zal ze niet vergeten. De kans was ook groot dat ik hier nog een jaar zou blijven, maar ik heb een andere keuze gemaakt. Het was een lastige keuze, maar ik denk dat dit het beste pad is om naar het punt te gaan waar ik wil komen in mijn carrière."

De Oranje-international legt uit waarom hij zich terug liet kopen door Paris Saint-Germain, om daarna meteen naar Leipzig te vertrekken. "Ik wilde op het grootste podium spelen en tegen de beste spelers te spelen. Wekelijks spelen in de Bundesliga, één van de drie beste competities ter wereld, dat was de reden voor die keuze. RB Leipzig is een goed team, we vechten bovenin mee. We hebben een combinatie van jonge en ervaren spelers, we zijn door in de Champions League. Tegen PSV spelen in de Champions League? Wie weet, dat zou natuurlijk mooi zijn."

Simons volgt de Eindhovenaren op de voet. "Ik kijk de wedstrijden als ik kan. Ik heb vrienden in het team en ben blij dat het zo goed gaat. Ik gun ze mooie dingen, ik hoop dat de reeks doorgaat en dat ze kampioen worden. Mijn grote verrassing? Ik zou voor Ismael Saibari kiezen. Als hij de bal heeft, gebeurt er echt iets. Zulke spelers vind ik mooi om naar te kijken."