'Onzekerheid rondom Bergwijn bij Ajax, lijst met opvolgers ligt klaar'

'Onzekerheid rondom Bergwijn bij Ajax, lijst met opvolgers ligt klaar'

29-12-2023 16:55 Laatste update: 17:32
69

Of Steven Bergwijn ook na de winterstop nog bij Ajax actief is, is de vraag. De buitenspeler werd al meerdere keren gelinkt aan een vertrek, maar volgens Voetbal International zijn er nog geen concrete aanwijzingen voor een transfer van de aanvaller.

De buitenspeler, die in de zomer van 2022 voor een recordbedrag overkwam van Tottenham Hotspur, werd in de eerste seizoenshelft veelvuldig bekritiseerd, daar hij de jonge ploeg van Ajax te weinig op sleeptouw zou nemen. In twintig wedstrijden was Bergwijn goed voor acht doelpunten en drie assists, maar dat was te weinig om de kritiek te verstommen.

De Telegraaf bracht eind november nog het nieuws dat West Ham United interesse zou hebben in Bergwijn. The Hammers namen eerder al Edson Álvarez en Mohammed Kudus over van Ajax, en volgens de krant zou Bergwijn het duo kunnen volgen. Van een transfer lijkt op dit moment echter geen sprake. 'Op dit moment zijn er geen signalen dat hij de Amsterdammers al in de winter zal verlaten, maar mocht dat wel gebeuren, dan heeft de club de lijstjes klaar liggen', schrijft Voetbal International.