Meer transfergeweld uit Saudi-Arabië lonkt door verruiming van de regels

Meer transfergeweld uit Saudi-Arabië lonkt door verruiming van de regels

29-12-2023 18:20
35

De clubs in Saudi-Arabië krijgen meer ruimte om ook in 2024 spelers uit Europa te verleiden tot een transfer. Het maximum aantal buitenlanders in een selectie wordt verhoogd naar tien. Dat aantal ligt nu nog op acht.

Cristiano Ronaldo was een jaar geleden de eerste topspeler die de overstap maakte naar Saudi-Arabië. Afgelopen zomer volgden onder meer sterren als Karim Benzema, Neymar en Sadio Mané zijn voorbeeld. Ook in 2024 lijkt het nodige transfervuurwerk verwacht te mogen worden uit het Midden-Oosten. De clubs in het land mogen vanaf komend seizoen niet acht, maar tien buitenlanders in de selectie opnemen.

Van de buitenlanders mogen Saudische clubs er acht inschrijven zonder restricties. Daarnaast is er ruimte voor twee extra niet-Saudische spelers, zolang ze na 2003 geboren zijn. In een verklaring stelt de competitie dat het op die manier de ontwikkeling van jonge spelers wil stimuleren. De Saudische selecties mogen in totaal uit 25 spelers bestaan, terwijl dat nu nog dertig is.

Overigens mogen in de competitie slechts acht buitenlanders tegelijk deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Voor de bekertoernooien geldt die restrictie niet.