'Supertrotse' Frenkie heeft verzoek voor Oranje-fans: 'Dat zou ons goed doen'

'Supertrotse' Frenkie heeft verzoek voor Oranje-fans: 'Dat zou ons goed doen'

31-12-2023 13:32
68

Frenkie de Jong kijkt uit naar het EK van komende zomer. De middenvelder noemt het een eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het eindtoernooi in Duitsland en doet ook een oproep aan de Oranje-fans.

In gesprek met de NOS krijgt De Jong de vraag of 2024 een leuk jaar gaat worden voor Oranje. "Dat hopen we wel. Het hangt natuurlijk af van hoe we het gaan doen, maar een eindtoernooi met je land is het mooiste wat er is als voetballer", doelt de middenvelder van FC Barcelona op het EK.

"We kijken er heel erg naar uit, zijn supertrots dat we voor Oranje mogen spelen en het land mogen vertegenwoordigen op het EK", vervolgt De Jong, die ook een verzoek heeft voor de trouwe aanhang van het Nederlands elftal. "Hopelijk komen er veel fans over naar Duitsland. Dat zou ons goed doen, die steun hebben we echt nodig. Het is wel iets waar ik heel erg naar uitkijk."

Oranje speelt zijn eerste EK-wedstrijd op 16 juni, tegen Polen, Wales, Finland of Estland. Later in de groepsfase volgen nog wedstrijden tegen Frankrijk en Oostenrijk. De nummers één, twee en beste nummers drie van de EK-groepen plaatsen zich voor de achtste finale.