'Barça wil Blind en Girona beroven van aanvoerder en ziet financiële kansen'

'Barça wil Blind en Girona beroven van aanvoerder en ziet financiële kansen'

2 januari - 08:50
30

FC Barcelona ziet serieus kansen om Aleix García los te weken bij Girona FC. Aanvankelijk zou het prijskaartje van de 26-jarige middenvelder onbetaalbaar zijn voor de Catalanen, met nieuwe kennis lijkt het inlijven van de middenvelder toch mogelijk.

Het is geen geheim dat Barcelona deze winter een middenvelder aan de selectie toe wil voegen. García is een van de kandidaten, al ligt hij nog tot de zomer van 2026 vast bij Girona, de nummer twee van La Liga, waardoor hij te duur zou zijn. Voor de jaarwisseling werd er in Spaanse media gesproken over een vraagprijs van twintig miljoen euro.

Bronnen binnen Barcelona laten aan Mundo Deportivo weten dat het bedrag wegens bepaalde clausules 'subsantieel lager' ligt. García is naar verluidt voor rond de twaalf miljoen euro op te halen bij Girona en dat bedrag kan Barça ophoesten. Wel wordt benadrukt dat de Catalanen meerdere spelers op de kandidatenlijst hebben staan. Het is dus nog onduidelijk of de club gaat doorpakken en zich officieel gaat melden bij Girona.

García, aanvoerder bij Girona, maakt een sterk seizoen door. De controleur miste tot op heden nog geen minuut in de competitie en noteerde drie goals en vier assists.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!