Eredivisie-smaakmaker dient transferverzoek in: 'Is zijn goed recht'

Eredivisie-smaakmaker dient transferverzoek in: 'Is zijn goed recht'

3 januari - 19:11 Laatste update: 21:11
30

Magnus Mattsson heeft medegedeeld dat hij NEC komende zomer wil verlaten. Dat vertelt technisch directeur Carlos Aalbers. Ondanks het aflopende contract van de Deense smaakmaker, houdt NEC normaliter wel een transfersom aan hem over.

Met negen goals en vier assists was Mattsson een van de uitblinkers in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. De middenvelder heeft een aflopend contract bij NEC, terwijl de club de eenzijdige optie heeft om met een jaar te verlengen. NEC wilde Mattsson echter een nieuw meerjarig contract laten ondertekenen. De voormalig jeugdinternational heeft nu aangegeven daar weinig voor te voelen: hij wil komende zomer vertrekken.

Als NEC nog wat aan hem wil verdienen, zal het Mattsson komende zomer - na het lichten van de optie - van de hand moeten doen. "Magnus heeft aangegeven dat hij het na drie jaar NEC een mooi moment vindt om een stap te maken. Dat is zijn goed recht", reageert Aalbers in gesprek met de Gelderlander.

De technisch directeur is echter niet van plan om Mattsson deze winter al te laten gaan. "De vurige wens is om deze spelersgroep deze maand bij elkaar houden om niet te hoeven tornen aan onze sportieve ambities. Het moet een bedrag zijn waar we geen 'nee' tegen kunnen zeggen, willen we iemand laten gaan."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!