Huiberts content met nieuwe aanwinst: 'Heeft wat weg van Kerkez'

Huiberts content met nieuwe aanwinst: 'Heeft wat weg van Kerkez'

5 januari - 11:02
5

Max Huiberts is in zijn nopjes met de transfer van Gonçalo Esteves. Op het trainingskamp van AZ gaat de technisch directeur van de Alkmaarders in op de komst van de jonge Portugees, in wie hij een soortgelijke back ziet als Milos Kerkez, die in de zomerse transferperiode naar Bournemouth vertrok.

"Wij vonden dat we, zeker met de afwezigheid van Yuki Sugawara, die voor Japan speelt, achter Denzo Kasius nog iemand moesten hebben als back-up", vangt Huiberts aan. "Maar ook wel met het oog weer op de toekomst. We kunnen Goncalo nu een half jaar huren, een half jaar zien, een half jaar meemaken, hem wedstrijden in Jong AZ laten spelen en kijken of hij in de toekomst ook een versterking voor ons gaat zijn."

"Dat denken we wel, anders waren we niet bij hem uitgekomen", vervolgt de technisch directeur. "We kennen hem sowieso van de wedstrijden die hij in de Youth League heeft gespeeld met Sporting Lissabon. Hij heeft ook op vrij jonge leeftijd zijn debuut gemaakt in de Champions League, voor Sporting. Hij is voor ons altijd al een interessante optie geweest om te volgen en te blijven volgen, en nu kwam de kans om hem onder deze voorwaarden naar AZ te laten komen."

"Die kans hebben we gepakt en we hebben er goede verwachtingen van. Het is een energieke speler, een jongen die aanvallend ingesteld is, maar ook verdedigend zijn mannetje staat. Als je moet vergelijken, wat lastig is, dan heeft hij wel wat weg van Milos Kerkez. Niet al te groot, maar stevig op zijn benen, sterk, veel snelheid", besluit Huiberts.