Hercules baalt van nieuwe locatie voor bekerduel: 'Liever in Galgenwaard gespeeld'

Hercules baalt van nieuwe locatie voor bekerduel: 'Liever in Galgenwaard gespeeld'

5 januari - 14:16
48

Stuntploeg Hercules mag hun volgende bekerduel niet in de Galgenwaard spelen. De Utrechtse amateurploeg schakelde eind 2023 Ajax uit in het stadion van FC Utrecht, maar die prachtige herinneringen krijgen geen staartje. Sportpark Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht, is nu de nieuwe locatie.

Trainer René van der Kooij vindt het nog altijd jammer dat De Galgenwaard niet opnieuw het toneel is voor Hercules. "We hadden graag opnieuw in stadion Galgenwaard gespeeld", vertelt de coach tegenover het Algemeen Dagblad. "Wij wilden graag opnieuw, en nu voor 10.000 tot 15.000 toeschouwers, in stadion Galgenwaard spelen. Toen dat geen optie bleek, heb ik gevraagd om alsjeblieft niet aan de financieel meest lucratieve deal te denken."

Bij voorzitter Gerard van Dieren heerst er zelfs opluchting, omdat er in ieder geval een locatie is gevonden. "We mogen slechts 1.000 toeschouwers en 100 supporters van Cambuur ontvangen, verder moeten we allerlei veiligheidsmaatregelen nemen. We hebben zeer constructief overlegd met de gemeente, maar het duurde zo lang, dat ik mij serieus begon af te vragen of de wedstrijd überhaupt kon worden gespeeld."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!