Spaanse pers: 'Memphis haalt Atlético uit val, hij is speler van hoge kwaliteit'

6 januari - 19:45
19

Door zijn hoofdrol tegen CD Lugo, dat op het derde niveau uitkomt in Spanje, valt de naam van Memphis Depay veelvuldig in de Spaanse media. Zij zagen de Oranje-international meedelen in de malaise van Atlético Madrid, maar wel twee keer scoren.

In de zestiende finale van de Copa del Rey ging Atlético Madrid op bezoek bij het nietige Lugo. Los Rojiblancos hadden het echter zwaar in het noord-westen van Spanje. Dankzij twee treffers van Memphis in de tweede helft won Atlético uiteindelijk met 1-3. 'Lugo knikkert Atlético bijna uit de beker, maar Memphis voorkomt dat', kopt de Madrileense sportkrant AS.

'Memphis was zelfs echt voetballer. In de eerste helft speelde hij onopvallend, maar in de tweede helft scoorde hij twee keer. Memphis is een speler van hoge kwaliteit, maar zijn blessures beroven hem van constante prestaties. Er is concurrentie in de punt van de aanval en dat waardeert Simeone', concludeert men bij AS.

Marca ziet dat Memphis niet lekker in de wedstrijd zat, totdat hij twee keer scoorde. 'Voor zijn twee goals, hoorde alles wat hij deed thuis in de wedstrijd. Toch wist hij de spotlights op zichzelf gericht te krijgen, nadat Atlético bijna verstikt was.'

'Memphis haalt Atlético uit de val', luidt de kop van Mundo Deportivo. 'Fysiek schiet hij nog tekort, maar Memphis wist in ieder geval voor het eerst sinds september weer te scoren.' Sport ziet tot slot dat Atlético zich 'vastklampt' aan de twee goals van Memphis. 'Eerst miste hij wel nog twee grote kansen.'