'Gokje' Ihattaren maakt indruk op succestrainer Slavia Praag: 'Kilo’s afgevallen'

'Gokje' Ihattaren maakt indruk op succestrainer Slavia Praag: 'Kilo’s afgevallen'

9 januari - 13:20 Laatste update: 13:44
102

Mohamed Ihattaren is volgens Slavia Praag-coach Jindrich Trpisovsky flink afgevallen en heeft veel spiermassa gewonnen. Een maand geleden kwam het gevallen talent naar de Tsjechische club, waar zijn trainer momenteel zeer over hem te spreken is.

Toen Ihattaren een maand geleden bij Slavia Praag aan de bak ging, bleek uit foto's dat de voormalig speler van PSV en Ajax niet in vorm was. Ook had hij al anderhalf jaar niet in competitieverband gespeeld. "Hij is flink afgevallen en volgens tests heeft hij veel spiermassa gewonnen", zegt Slavia Praag-trainer Trpisovsky in gesprek met het Tsjechische iSport.cz.

"Hij heeft in een maand veel werk verricht. Het is een gokje, maar dat wisten we, we hebben die genomen", aldus Trpisovsky. Ihattaren volgt al een maand lang een individueel programma en zal dit in januari voortzetten. "Dagelijks werkt hij samen met fitnesstrainers om zijn conditie en kracht op een niveau te krijgen dat hij met de A-selectie kan meetrainen. Dit is momenteel nog niet het geval."

Het blijft onduidelijk wanneer Ihattaren precies kan aansluiten bij zijn nieuwe teamgenoten. "Ik wil nu niets voorspellen. Wij zouden graag willen dat hij aan het einde van de wintertraining in ieder geval iets kan doen bij de A-selectie”, aldus Trpisovsky.