PSV niet van plan om mee te werken aan transfer: 'Zelf dat contract getekend'

PSV niet van plan om mee te werken aan transfer: 'Zelf dat contract getekend'

10 januari - 19:13
84

PSV is niet van plan om Yorbe Vertessen zomaar te laten gaan. Union Berlin en Toulouse FC zijn concreet in de markt voor de Belg, die in Eindhoven normaal gesproken geen basisspeler is.

Als iedereen fit is, zit Vertessen op de bank bij PSV. Toch was hij aan het einde van de eerste seizoenshelft belangrijk voor de Eindhovenaren. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is dan ook niet van plan om Vertessen zomaar te laten gaan, ondanks de concrete interesse uit het buitenland. "De spelers, die we onder contract hebben staan, hebben dat contract zelf getekend", laat Stewart optekenen door De Telegraaf.

"Uiteindelijk ben ik hier om een zo goed mogelijke selectie samen te stellen om kampioen te worden. We willen heel graag deze ploeg bij elkaar houden", gaat de directeur verder. "Er is in het leven altijd een moment, dat er misschien wat kan gaan gebeuren. Dat is er op dit moment nog niet."

In Eindhoven heeft Vertessen een contract dat nog tot de zomer van 2025 doorloopt. Vorig seizoen werd de aanvaller verhuurd aan het Belgische Union Sint-Gillis, waarna hij dit seizoen in Eindhoven voor zijn kans wilde vechten. Naast Noa Lang haalde PSV echter ook Hirving Lozano terug, waardoor de kans op speeltijd voor de Belg slonk. Na blessures van Lang en Lozano was Vertessen bepalend voor PSV, maar nu verhuis hij naar alle waarschijnlijkheid weer terug naar de bank.