To do-lijstje PSV: Stewart meldt zich bij Barça en Bayern en Babadi-dossier

To do-lijstje PSV: Stewart meldt zich bij Barça en Bayern en Babadi-dossier

12 januari - 12:30 Laatste update: 13:15
117

PSV kent een van de rustigste transferperiodes van de afgelopen decennia. De koploper van de Eredivisie werkt zonder problemen toe naar de tweede seizoenshelft, waarin veel te winnen valt. Wat staat er in de laatste weken van januari nog te gebeuren in Eindhoven en welke dossiers moet PSV nu en voor de zomer nog afhandelen? VoetbalPrimeur stelt het to do-lijstje van technisch directeur Earnest Stewart op.

De onbetwiste nummer één van Nederland, overwintering in de Champions League en actief in de KNVB Beker; trainer Peter Bosz gaf onlangs zelf toe dat zijn eerste halfjaar bij PSV alle verwachtingen heeft overtroffen. Het lijkt relatief stil te blijven in Eindhoven, omdat veel spelers een kampioenschap op hun cv willen krijgen of bijschrijven. Helemaal stil is het echter niet.

Wedden

Meer odds

Afgeronde deals
PSV heeft definitief afscheid genomen van Maximiliano Romero, die al langer op huurbasis was vertrokken. Collega-spits Jason van Duiven is verhuurd aan Almere City en mag in Flevoland zijn Eredivisie-debuut gaan maken. VoetbalPrimeur sprak onlangs met Joost Ebergen, de zaakwaarnemer van de achttienjarige aanvaller, die aangaf dat ook RKC Waalwijk concreet in de race was.

"We hebben bij RKC een prima gesprek gevoerd met Henk Fraser en Mohammed Allach. Daar hadden we ook een fijn gevoel bij, maar de doorslag gaf de manier van spelen bij Almere", zei Ebergen onder meer.

Een afgeronde deal is het niet, maar PSV heeft al één nieuw gezicht mogen verwelkomen. Bosz heeft de achttienjarige middenvelder Tygo Land definitief overgeheveld naar de hoofdmacht.

Mogelijke uitgaande transfers
In principe willen Bosz en Stewart de selectie die er nu staat bij elkaar houden. Alleen de backs Shurandy Sambo en Fredrik Oppegard mogen al dan niet tijdelijk vertrekken. Voor beiden geldt dat er weinig perspectief is, al speelt er nog niets concreets. Het tweetal heeft tegelijk niet de drang om te verkassen, nu PSV aan een bijzonder seizoen bezig is.

Bij Yorbe Vertessen zit de vork anders in de steel. Volgens diverse media voelt de 23-jarige aanvaller zich klaar om ergens basisspeler te zijn. Union Berlin en Toulouse zijn in de markt en bereid om meerdere miljoenen euro's te bieden. PSV werkt niet zomaar mee aan een vertrek van de Belg. "De spelers die we onder contract hebben staan, hebben dat contract zelf getekend", zei Stewart over de concrete interesse in Vertessen.

Dan staat vierde doelman Kjell Peersman nog voor een verhuurperiode. PSV wil dat de negentienjarige Belg elders dan bij Jong PSV speelminuten opdoet onder de lat. Bij voorkeur bij een club met promotie-ambities, waardoor Peersman een andere druk gaat ervaren. Roda JC lijkt zijn bestemming te worden.

Babadi-dossier
Er wordt al maanden gesteggeld over het contract van Isaac Babadi, vooralsnog staat er geen handtekening en loopt het achttienjarige talent na dit seizoen gratis de deur uit. Wegens het gebrek aan speeltijd durft Babadi zijn handtekening nog niet onder een nieuwe verbintenis te zetten. "Wij zijn met hem in gesprek en we houden geduld. Maar dat houdt natuurlijk wel een keertje op", vertelde Stewart recent.

PSV houdt hoop dat het 'vlot getrokken' gaat worden met Babadi, voor wie de financiën geen pijnpunt vormen. Met Guus Til, Ismael Saibari en Malik Tillman op zijn positie is de concurrentie stevig.

Aanbieding Veerman
Een poging om het contract van Veerman, dat tot medio 2026 doorloopt, open te breken en te verlengen is mislukt. De 25-jarige middenvelder heeft het aanbod afgeslagen en mikt komende zomer op een transfer naar het buitenland. Volgens Voetbal International laat de Eindhovense club het er niet bij zitten. 'Het is aannemelijk dat PSV zich na de afwijzing opnieuw bij het management van Veerman zal melden', klinkt het.

Veerman staat er goed op in Spanje, Italië en Duitsland. Ook clubs uit de Premier League zijn wakker geschud, mede door de steeds beter wordende verdedigende statistieken van de Oranje-international.

Amerikaans duo
De vraag rijst of de gehuurde Malik Tillman en Sergiño Dest ook volgend seizoen in Eindhoven spelen. PSV bedingt in zowel de deal met Bayern München als die met FC Barcelona een koopoptie, al zijn er speciale voorwaarden die de permanente deal kunnen verhinderen. Bayern (Tillman) en Barcelona (Dest) hebben zeggenschap over de koopopties.

Stewart zal dus met beide clubs om tafel moeten, wanneer PSV het tweetal wil inlijven. Op dit moment staan Tillman en Dest ervoor open langer in Eindhoven te blijven.

Langetermijnzaken
Dan zijn er nog andere contractsituaties waar Stewart zich over moet buigen. Op die van Olivier Boscagli en Jordan Teze staat de meeste druk, omdat zij medio 2025 uit hun contract lopen. Het betekent dat zij hun laatste contractjaar ingaan, als PSV de verbintenissen niet voor deze zomer openbreekt.

André Ramalho loopt na dit seizoen uit zijn contract en het is nog onduidelijk of de Braziliaan transfervrij mag vertrekken, of dat Stewart ook met hem om tafel gaat. Met Walter Benítez, die ook medio 2025 transfervrij is, wordt ook richting de zomer nog gesproken.