Van 't Schip prijst Ajax-uitblinker na 'moeilijke start': 'Fantastisch, redt ons'

Van 't Schip prijst Ajax-uitblinker na 'moeilijke start': 'Fantastisch, redt ons'

14 januari - 17:29 Laatste update: 19:00
37

Diant Ramaj is trots op zijn keeperswerk in de gewonnen uitwedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles (2-3). Met tien reddingen vestigde de Duitser een nieuw Ajax-record in de Eredivisie.

Sinds de start van de metingen in het seizoen 2010/2011, verrichtte een Ajax-doelman niet zoveel reddingen als Ramaj zondagmiddag in de Adelaarshorst. "Of er geluk bij kwam kijken? Wat is geluk... Natuurlijk had de tegenstander grote kansen, maar vandaag was een goede wedstrijd van me, ik heb het team kunnen helpen", concludeert hij voor de camera van ESPN.

Ramaj weet niet of hij zijn beste wedstrijd keepte voor Ajax, maar voelt wel dat hij zich heeft kunnen onderscheiden. De doelman komt naar eigen zeggen van ver. "Ik ben erin gekomen toen we achttiende stonden. Dat was een moeilijke start, maar ik denk dat iedere wedstrijd me goed heeft gedaan. Ik heb me verder kunnen ontwikkelen. Maar ik heb nog een lange weg te gaan, wij als team ook. We moeten het samen doen."

Voor John van 't Schip was Ramaj de duidelijke uitblinker aan Ajax-zijde. "We hadden een fantastische keeper vandaag. Hij doet het en hij laat het zien. Dit keer heeft hij ons gered."