Groot nieuws uit Italië: Mourinho per direct weg bij Feyenoord-opponent AS Roma

Groot nieuws uit Italië: Mourinho per direct weg bij Feyenoord-opponent AS Roma

16 januari - 09:29 Laatste update: 10:34
163

AS Roma komt dinsdagochtend met groot nieuws: José Mourinho is met onmiddellijke ingang niet meer de trainer van de Romeinen. The Special One en zijn staf moeten plaatsmaken.

Roma laat op de officiële kanalen weten dat Mourinho het veld moet ruimen. In de Italiaanse media werd al wel een tijdje gespeculeerd over een mogelijk ontslag. Roma staat negende in de Serie A en presteert daarmee zeer ondermaats. Mourinho was sinds medio 2021 trainer van de Romeinen. 

Wedden

Meer odds

Mourinho won met Roma de Conference League, door in de finale Feyenoord te verslaan. In 2023 haalde Roma onder zijn leiding de Europa League-finale. "We bedanken José namens ons allemaal bij AS Roma voor de passie en toewijding die hij heeft getoond sinds zijn komst naar de Giallorossi", zeggen eigenaren Dan en Ryan Friedkin. "We zullen altijd goede herinneringen bewaren aan zijn leiderschap, maar we geloven dat, in het belang van de club, onmiddellijke verandering nodig is."

De afgelopen twee jaar zat Mourinho Feyenoord dwars in Europa. In 2022 in de Conference League, vorig jaar schakelde Roma de Rotterdammers in de kwartfinales van de Europa League uit. Op 15 en 22 februari staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Ditmaal hoeft Feyenoord-trainer Arne Slot niet te vrezen voor Mourinho.