'Vertessen geïrriteerd: witte rook in zicht, PSV wil eerst zélf transfermarkt op'

'Vertessen geïrriteerd: witte rook in zicht, PSV wil eerst zélf transfermarkt op'

16 januari - 12:14
183

Yorbe Vertessen zit in de wachtkamer voor een transfer naar Union Berlin, melden De Telegraaf en Het Nieuwsblad. De Duitsers willen voldoen aan de vraagprijs van PSV, dat echter éérst een vervanger zou willen aantrekken.

Union Berlin, de nummer vijftien van de Bundesliga, ziet in Vertessen de ideale opvolger van Sheraldo Becker, die op het punt staat bij Real Sociedad te tekenen. De vraagprijs van PSV - zo'n vijf miljoen euro - lijkt geen probleem meer voor de Duitsers en Vertessen wil zelf ook de stap maken, maar volgens Het Nieuwsblad is er 'nog geen sluitend akkoord'.

Dat heeft een belangrijke reden, klinkt het vanuit België: PSV wil eerst een vervanger aantrekken, voordat Vertessen groen licht krijgt om te vertrekken. Welke namen technisch directeur Earnest Stewart en trainer Peter Bosz op hun lijstje hebben staan, is niet bekend. Wel is Facundo Pellistri de revue gepasseerd. De Uruguayaanse aanvaller van Manchester United staat ook in de belangstelling van LA Galaxy en Granada.

Het standpunt van PSV leidt naar verluidt tot 'irritatie' bij Vertessen. De Belg staat nog tot medio 2025 onder contract in het Philips Stadion. Als invaller was hij dit seizoen al zeer waardevol, maar een vaste basisspeler is hij niet en dat wil Vertessen op 23-jarige leeftijd nu wel een keer gaan worden. Ook het Franse Toulouse zou nog voor hem in de markt zijn.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!