Feyenoord-opponent Roma presenteert nieuwe trainer vier uur na Mourinho-exit

Feyenoord-opponent Roma presenteert nieuwe trainer vier uur na Mourinho-exit

16 januari - 13:39 Laatste update: 17:14
82

De kogel is al door de kerk: clublegende Daniele De Rossi is de nieuwe hoofdtrainer van AS Roma. Hij is de opvolger van José Mourinho, die dinsdagochtend de wacht werd aangezegd.

De Rossi tekent een contract tot het einde van het seizoen, met optie tot verlenging. AS Roma handelde razendsnel: amper vier uur geleden werd de breuk met Mourinho pas bekend. Onder leiding van de Portugese trainer zijn de Romeinen afgezakt naar de negende plaats in de Serie A.

"De emoties die ik nu voel zijn onbeschrijfelijk", zegt De Rossi, die achttien seizoenen in Stadio Olimpico speelde, op de clubsite. "AS Roma betekent voor mij alles. Ik ben al aan de slag gegaan, want we hebben geen tijd en geen andere keuze dan competitief te zijn."

Voor De Rossi is het zijn tweede klus als hoofdtrainer, na een eerdere periode bij SPAL. Na drie overwinningen in zeventien wedstrijden vloog hij daar de laan uit. Bij Roma zal De Rossi als clubicoon vermoedelijk meer krediet hebben.

De voormalige middenvelder speelde liefst 616 wedstrijden voor de Giallorossi. Komende zaterdag maakt hij zijn debuut als Roma-trainer in de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. Op 15 en 22 februari is Feyenoord de tegenstander in de tussenronde van de Europa League.