Mourinho komt met kort statement na Roma-ontslag, coach krijgt steun uit Nederland

Mourinho komt met kort statement na Roma-ontslag, coach krijgt steun uit Nederland

17 januari - 07:59
99

José Mourinho heeft in een kort bericht een statement gegeven op zijn ontslag bij AS Roma. De coach deelde een cryptische tekst onder een video waarin hij alle hoogtepunten in de Italiaanse hoofdstad liet zien. Het ontslag van Mourinho werd in Nederland met veel gejuich ontvangen, maar niet bij analist René van der Gijp.

'Zweet, bloed, tranen, vreugde, verdriet, liefde, broeders, geschiedenis, hart, eeuwigheid', was de tekst van Mourinho onder de video met zijn hoogtepunten. De coach werd dinsdag ontslagen na tegenvallende resultaten en nog geen paar uur later werd Danielle De Rossi aangekondigd als opvolger. Mourinho won met AS Roma de Conference League en haalde de finale van de Europa League.

In Nederland, vooral in de regio Rotterdam, werd het ontslag van Mourinho met gejuich ontvangen. Van der Gijp vertelde in Vandaag Inside echter dat hij niets begreep van het congé voor de Portugees. "Dit vind ik heel opmerkelijk. Iemand moet gewoon tegen hem zeggen dat hij alles heeft gewonnen wat er te winnen valt en dat hij een geweldige trainer is. Er zit alleen nog zo veel onrust in dat mannetje. Zonde man, een beetje rust is voor hem veel beter."

Bij Roma kreeg Mourinho wel nog een aantal prachtige woorden te horen bij zijn afscheid. "We bedanken José namens ons allemaal bij AS Roma voor de passie en toewijding die hij heeft getoond sinds zijn komst naar de Giallorossi. We zullen altijd goede herinneringen bewaren aan zijn leiderschap, maar we geloven dat, in het belang van de club, onmiddellijke verandering nodig is."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jose Mourinho (@josemourinho)