Groot nieuws uit Engeland: Henderson en Al Ettifaq akkoord over contractontbinding

Groot nieuws uit Engeland: Henderson en Al Ettifaq akkoord over contractontbinding

17 januari - 08:26 Laatste update: 09:13
171

Jordan Henderson en Al Ettifaq zijn akkoord over een contractontbinding. Dat melden The Athletic en Voetbal International woensdagmorgen. De Engelse middenvelder zou ook al een principeakkkoord hebben bereikt met Ajax, waardoor het alleen nog wachten lijkt op het papierwerk.

De 33-jarige middenvelder is dus akkoord over de ontbinding van zijn contract in Saudi-Arabië. Henderson maakte er geen geheim van dat hij het niet naar zijn zin had bij Al Ettifaq en dat hij weg wilde. De Saudi's wilden hem lange tijd niet verkopen, maar lijken nu toch overstag. De Engelsman tekende afgelopen zomer een contract tot 2026 bij Al Ettifaq.

Inmiddels heeft Henderson het trainingskamp van Al Ettifaq verlaten en is hij onderweg terug naar Engeland. Daar wil hij de laatste details rond zijn overstap naar Ajax afronden. De middenvelder heeft zelf al een principeakkoord bereikt met Ajax, waardoor alleen het papierwerk nog tussen een overstap naar Amsterdam staat. Dinsdagavond wist Fabrizio Romano nog te melden dat de gesprekken tussen Ajax en Henderson enkel nog de goede kant opgingen.

De naam van Henderson zingt al een lange tijd rond in Amsterdam. Afgelopen weekend gaf trainer John van 't Schip toe dat er inderdaad wordt gesproken met de Engelsman en dat Ajax een speler als hij goed kan gebruiken. De 33-jarige middenvelder speelde twaalf jaar bij Liverpool en droeg daar in zijn laatste jaren de aanvoerdersband. Na zijn periode bij The Reds trok hij samen met clubicoon en trainer Steven Gerrard naar Al Ettifaq.

Uiteindelijk speelde Henderson zeventien duels voor Al Ettifaq. Ajax is van plan om de heropbouw van de club om de middenvelder heen te gaan bouwen. Henderson moet de nieuwe leider van dit Ajax worden. Eerder was er nog wat gesteggel over de contractduur van de Engelsman. Henderson wilde zelf een 2,5 jarig contract en de Amsterdammers wilden hem voor 1,5 jaar vastleggen. Die hobbel lijkt nu ook te zijn genomen. Volgens de laatste geruchten gaat Henderson vijf tot 6 miljoen euro per jaar verdienen in Amsterdam.