'Ajax en Henderson bereiken akkoord over spectaculaire transfer'

'Ajax en Henderson bereiken akkoord over spectaculaire transfer'

18 januari - 06:35 Laatste update: 07:18
299

De transfer van Henderson naar Ajax is volgens Fabrizio Romano in kannen en kruiken. Dat deelt de transferexpert in de nacht van woensdag op donderdag op sociale media. 

'Jordan Henderson to Ajax', schrijft de Italiaanse voetbaljournalist op X, gevolgd door zijn welbekende 'here we go!'. Bovendien meldt Romano dat Henderson donderdag medisch gekeurd wordt in Amsterdam. 

Woensdag werd al bekend dat de Amsterdammers en Henderson de laatste plooien van de overgang glad streken. Een delegatie van Ajax, bestaande uit Kelvin de Lang en advocate Barbara Stok, vertrok naar Engeland om met kamp Henderson te spreken. Zij hadden daar contact met Tyler Alexander Arnold, de zaakwaarnemer van Henderson. Ook de Nederlandse tussenpersoon Nathan van Kooperen zou daarbij aanwezig zijn geweest.

Het is nog niet bevestigd, maar volgens Romano gaat Henderson voor twee en een half jaar tekenen in Amsterdam. Dat zou betekenen dat Hendo tot medio 2026 vastgelegd wordt. Eerder werd gemeld dat het zou gaan om een deal van anderhalf jaar met een optie tot verlenging, maar dat scenario lijkt dus van de baan. 

Om speler van Ajax te worden zal Henderson financieel een groot offer moeten brengen. Volgens The Telegraph zou het zo maar eens kunnen dat Henderson door Engelse belastingregels helemaal geen salaris meer krijgt over zijn tijd bij Al Ettifaq. Wat Henderson bij Ajax gaat verdienen, is nog niet bekend.