Lang wist Bosz positief te verrassen: 'Toen gaf PSV gas in onderhandelingen'

Lang wist Bosz positief te verrassen: 'Toen gaf PSV gas in onderhandelingen'

20 januari - 07:34
92

Noa Lang was blij verrast door de woorden van PSV-trainer Peter Bosz, die hem roemde als één van de leiders in zijn selectie. De Oranje-international vindt het veelzeggend voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. 

"Noa wordt een leider, als ie het nu bij PSV al niet is", zei Bosz onlangs. De 24-jarige aanvaller kreeg het ook mee. "Het zijn mooie woorden. En ik moet zeggen: ik hoor het de laatste tijd steeds vaker binnen de club: dat mensen me als een aanvoerder zien, in potentie", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"Aanvoerder... Dat had ik nog nooit in mijn leven gehoord. Bij Club Brugge ging ik voorop, maar puur omdat ik de beste speler was", vervolgt Lang. "Ze zouden me daar in geen tien jaar de aanvoerdersband hebben gegeven. Het geeft misschien óók aan hoe het beeld van mij nu is veranderd. En hoe ik me ontwikkeld heb."

Bosz vertelde ook dat Lang zijn best doet om andere spelers zich thuis te laten voelen in Nederland. Dat komt door zijn eigen ervaring. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Frankrijk, toen stiefvader Nordin Boukhari daar ging spelen. Later woonde hij ook nog in Istanbul. "Ik weet hoe het is als je ergens nieuw bent. En hoe fijn het is als iemand dan moeite doet om te laten voelen dat je welkom bent."

Daarom nodigde Lang bijvoorbeeld Malik Tillman bij hem thuis uit. "Malik is bij PSV een heel stille jongen. We maken het bij mij thuis gezellig. En wat het ook is: ik was de recordaankoop van PSV afgelopen zomer. Ik ben hier om te presteren op het veld. Maar ik vind dat ik voor dat geld ook best nog méér kan doen. De eerste keer dat ik met de trainer sprak, merkte ik al dat ik hem positief verraste. PSV gaf daarna gas in de onderhandelingen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!