Hiddink liep PSV'er tegen het lijf: 'Schoolvoorbeeld van moderne middenvelder'

Hiddink liep PSV'er tegen het lijf: 'Schoolvoorbeeld van moderne middenvelder'

20 januari - 08:28
56

Guus Hiddink, Gerald Vanenburg en Jan Heintze dreigen door het huidige PSV uit de geschiedenisboeken te worden geschoten, maar gunnen de ploeg van Peter Bosz het succes van harte. De drie, die in 1987/1988 ook de eerste zeventien duels wonnen met de Eindhovenaren, zijn onder de indruk.

De ploeg van Bosz kan het Eredivisie-record zondag tegen FC Utrecht verder aanscherpen door ook zijn achttiende duel te winnen. Vanenburg kijkt graag naar dit PSV. "Ik kan er echt van genieten. Ze hebben de beste spelers en ze spelen het beste voetbal van de Eredivisie", zegt hij in De Telegraaf. "Zeker aanvallend hebben ze echt goede spelers. Eigenlijk is het enige wat er nog aan ontbreekt een echte defensieve topper centraal achterin, zeg maar een Jaap Stam of Alex."

"Als ze die nog kunnen toevoegen, dan gaat dit team echt nog een grote stap vooruit zetten. Ook in andere linies zit nog groei. Een jongen als Joey Veerman, dat is topkwaliteit, daar kijk ik heel graag naar, alleen zie ik ook nog genoeg dingen in zijn spel waarin hij zichzelf kan verbeteren", aldus Vanenburg.

Hiddink prijst het beleid dat Marcel Brands, Earnest Stewart en Peter Bosz voeren. De voormalig trainer ziet dat de selectie afgelopen zomer een kwaliteitsimpuls heeft gekregen. Bovendien maken spelers grote stappen onder Bosz. "Ik was laatst nog op De Herdgang en daar kwam ik Ismael Saibari tegen. Ik heb tegen hem gezegd: Jij bent een schoolvoorbeeld van een moderne middenvelder. Fysiek sterk, dynamisch, goed in de één-tegen-één en in staat om in een hoge intensiteit te spelen. Mooi om te zien hoe zo’n jongen zich dit seizoen ontwikkelt."

Jan Heintze vindt Jerdy Schouten 'misschien wel de belangrijkste speler'. "Hij is echt het middelpunt van dit team, hij weet precies waar hij moet lopen en staan en is ook nog eens heel rustig aan de bal", stelt de Deense oud-back, die ook met bijzondere belangstelling naar Sergiño Dest kijkt. "Hij doet het geweldig. Hij speelt met zoveel vertrouwen. Met zijn aanvallende impulsen is hij belangrijk voor het team."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!