PSV-trainer Bosz 'boos' op VAR: 'Een penalty en tweede gele kaart voor Wieffer'

PSV-trainer Bosz 'boos' op VAR: 'Een penalty en tweede gele kaart voor Wieffer'

24 januari - 22:36 Laatste update: 22:43
153

Peter Bosz vindt dat PSV na rust een penalty had moeten krijgen, en dat Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer met een rode kaart van het veld gestuurd had moeten worden. Dat gebeurde niet, en dat zorgt na afloop van de bekeruitschakeling voor boosheid bij de trainer van de Eindhovenaren. 

Bosz staat na afloop voor de camera van ESPN, waar hem gevraagd wordt welk gevoel er overheerst na de 1-0 nederlaag. "Teleurstelling, ik denk dat er meer in had gezeten voor ons." Meteen daarna gaat het over het controversiële penalty-moment. Wieffer haalde Noa Lang onderuit, maar in plaats van de bal op de stip te leggen, gaf Dennis Higler geel aan de PSV'er. Clay Ruperti, de VAR, greep niet in.

"Ik ben ook wel boos ja. Met name op de VAR denk ik", vervolgt Bosz. "Dat een scheidsrechter dat niet ziet met Noa, dat kan. Dat is misschien best moeilijk. Maar ik heb nu de beelden teruggezien, zeg het maar." Naast dat de oefenmeester het een strafschop vond, had Wieffer in zijn ogen ook rood moeten krijgen. "Dat moet, want hij had al geel. Hij raakt hem veel op zijn voet. Dan is dat dus een tweede gele kaart."

"Ik zeg al: ik zag Noa vallen, en je hebt weleens dat jongens duikelen en dat jongens écht geraakt worden. Als je ziet hoe hij met zijn hoofd op de grond klapt... Het is op de beelden duidelijk te zien. Ik hoef er niet zoveel over te zeggen denk ik, maar het is natuurlijk wel een cruciaal moment."

Bosz liet zich tot slot ook nog inhoudelijk uit over de wedstrijd. Hij vond dat zijn ploeg 'heel goed' aan de wedstrijd begon. "Het eerste halfuur was duidelijk voor ons. Vlak voor de tegengoal gingen we een hele slechte fase in, waar we niet meer kort zaten, waar zij opeens vrije mensen konden vinden en dat het eigenlijk logisch was dat toen die goal (Quinten Timber, red.) viel."

Voor PSV kan de focus nu op komende zaterdag. Dan komt Almere City naar Eindhoven. De Eredivisie-koploper zal graag wat recht willen zetten, nadat het afgelopen zondag met 1-1 gelijkspeelde bij FC Utrecht.