Eredivisie CV-manager Fledderus stopt meteen weer: 'We zijn er niet blij mee'

Eredivisie CV-manager Fledderus stopt meteen weer: 'We zijn er niet blij mee'

29 januari - 13:13 Laatste update: 13:38
29

De rentree van Mark-Jan Fledderus op de amateurvelden blijft beperkt tot één wedstrijd. Een dag na zijn veelbesproken debuut voor de Groningse vierdeklasser HSC zet de technisch manager van de Eredivisie CV er weer een punt achter. Zijn werkgever is niet blij met hem.

Fledderus gaf afgelopen weekend zijn tegenstander een klap in de tweede helft van HSC - ODV. Na de wedstrijd betuigde hij spijt voor de camera van RTV Noord, al sprak hij nog wel van een 'duw in het gezicht'. Maandagochtend werd de voormalig technisch directeur van Heracles Almelo en FC Groningen meteen op het matje geroepen door Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV.

Wat blijkt: Fledderus (41) stopt per direct weer als amateurvoetballer. "Hij toont zich schuldbewust, gaat ook niet meer voetballen", vertelt De Jong aan De Telegraaf. "Over de inhoud van het gesprek doen we verder geen mededelingen. Dat is iets tussen werkgever en werknemer. Maar blij zijn we er natuurlijk niet mee."

Hans Nijland, van 1996 tot en met 2019 algemeen directeur van FC Groningen en tegenwoordig voorzitter van HSC, overtuigde Fledderus om te gaan voetballen bij de club uit Sappemeer. "Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren", aldus Nijland. "Het leek een mooie middag te worden voor ons amateurclubje en dan gebeurt dit en is het een en al droefenis."

"Ik voel me als voorzitter hier ook enorm verantwoordelijk voor", vervolgt Nijland. "Het is niet goed voor Mark-Jan, maar het is ook hartstikke slecht voor mijn vereniging. Dit voelt ook als een dreun op mijn smoel, maar dan moet je een flinke jongen zijn en het accepteren."