Veel lof voor oud-Spartaan in Italië: 'Echt een bulldozer, die gaat het maken'

Veel lof voor oud-Spartaan in Italië: 'Echt een bulldozer, die gaat het maken'

2 februari - 07:30 Laatste update: 09:38
7

In de nieuwste aflevering van VP's Atlas Leeuwen is oud-Spartaan Ayoub Boukhari te gast. Het broertje van Nourdin Boukhari, die inmiddels assistent-trainer is van Sparta Rotterdam, spreekt met host Dennie van Laar over de bijzondere ontwikkeling van enkele voormalig ploeggenoten in Rotterdam-West.

"Ik speelde samen met Halil Dervişoğlu, nu Turks international. Lars Veldwijk, Royston Drenthe, Abdou Harroui, die speelt nu in Italië (door Sassuolo verhuurd aan Frosinone, red.), Adil Auassar, veel goede spelers", aldus Boukhari over zijn voormalig ploeggenoten bij Sparta. "En qua lichting, dan praat ik over de jeugd, daar speelde ik met Harroui, maar ook met jongens als de broertjes Duarte, Ragnar Ache en Stijn Spierings."

Op de vraag wie er in de jeugd het meest bovenuit stak, hoeft Boukhari niet lang na te denken. "Harroui was echt een bulldozer, daarvan dacht ik altijd dat hij het sowieso zou gaan redden. Die was vroeger in de jeugd al veel beter dan de rest. Halil ook, ik had echt een goede klik met hem. Ik speelde op 'tien' toen, hij in de spits. Dat was gewoon niet normaal, man. Echt een genot om naar te kijken. Hoe hij speelde en hoe hij zich door heeft ontwikkeld… dat is bij hem heel snel gegaan hoor. Van hem dacht ik ook altijd dat hij de potentie had om het te maken in het buitenland." Harroui speelt momenteel in Italië bij Frosinone, waar hij momenteel knap dertiende staat en een basisplaats heeft veroverd. In tien wedstrijden is de oud-Spartaan goed voor drie doelpunten en één assist.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Atlas Leeuwen met Ayoub Boukhari op Youtube!

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met Ayoub Boukhari!