Barça boekt zakelijke uitoverwinning, Lewandowski weet weer wat scoren is

3 februari - 20:25
1

FC Barcelona heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op Deportivo Alavés. De achttienjarige Vitor Roque is na afloop de meest besproken man met een doelpunt en een rode kaart. Het werd 1-3.

Frenkie de Jong begon in de basis tegen de nummer elf van La Liga. Na iets meer dan twintig minuten spelen maakte Robert Lewandowski - de Pool stond zeven competitieduels droog - een eind aan zijn doelpuntendroogte, door op aangeven van Ilkay Gündogan voor de openingstreffer te zorgen. Direct na rust verdubbelde diezelfde Gündogan de marge en daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

Niets bleek minder waar, want Alavés deed drie minuten na de 0-2 iets terug. Hoewel Barça het beste van het spel had, sloopt de angst er overuidelijk in dat Alavés gelijkmaker zou maken. Zover kwam het niet, want halverwege het tweede bedrijf maakte Roque de bevrijdende 1-3. Het was de tweede goal in twee wedstrijden voor de Braziliaan, die afgelopen woensdag al trefzeker was tegen Osasuna.

Roque speelde de wedstrijd niet uit, want de spits liep tegen een rode kaart aan. In ondertal wist Barcelona de wedstrijd over de streep te trekken en kan de club dus drie punten bijschrijven. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt nog zeven punten.