Bosz zet één speler in het zonnetje bij PSV: Het is onvoorstelbaar, echt knap

Bosz zet één speler in het zonnetje bij PSV: "Het is onvoorstelbaar, echt knap"

3 februari - 22:34 Laatste update: 4 februari - 00:44
42

Peter Bosz kan leven met een gelijkspel tegen Ajax. De trainer van PSV vindt dat een terecht resultaat. Ook is Bosz kritisch op Jerdy Schouten, terwijl hij zijn bewondering uitspreekt over Luuk de Jong.

"Ik had liever gewonnen", begint Bosz na afloop van het duel met Ajax. In Amsterdam werd het 1-1. "Dat had natuurlijk gekund, met die kopbal van Luuk (de Jong, red.). Maar voor de rest zat het er misschien niet echt in. Ik denk dat dit wel een terechte uitslag is. Ik vond ons niet groots. In de eerste helft zijn we wel gaan voetballen. Daarmee drongen we Ajax terug, zonder dat we heel veel uitgespeelde kansen hadden."

"Het klinkt een beetje gek, maar ik denk wel dat het een hele intense wedstrijd was", gaat Bosz verder. "Dat zag je wel bij spelers aan beide kanten, die er behoorlijk doorheen zaten. De bezetting op de bank bij ons in aanvallende zin was vandaag gewoon heel mager. Normaal zou je dan gaan wisselen met snelheid, dan kun je wat forceren. Maar dat was vandaag niet mogelijk.

Bij de openingsgoal van Ajax vindt Bosz dat Schouten meer had kunnen doen. De middenvelder leed het beslissende balverlies, waardoor Ajax eruit kon komen "Zoals ze in Duitsland zeggen: daar had hij wel een taktisches Foul kunnen maken", vindt Bosz. "En er gaat nog veel meer fout. André (Ramalho, red.) doet het goed: hij blijft lopen, dwingt Brobbey meteen naar de zijkant en zet hem onder druk. Maar in de rug van Jordan (Teze, red.) komt Berghuis, daar ziten we veel te ver vanaf."

Over De Jong is Bosz wel positief. De spits maakte snel de gelijkmaker, ondanks dat hij tot dat moment amper in het stuk voorkwam. "Het is onvoorstelbaar, echt knap. Het was niet eens een makkelijke bal, die hij met links moest nemen. Ik wist al dat hij dit kan, want dit is niet de eerste die hij zo met de voeten maakt. Volgens mij vorige week ook nog, tegen Almere City. Mijn verdienste is dat ik hem opstel, meer hoef ik niet te doen. Hij hoeft geen vijftig tot zestig meter te overbruggen? Dat moet hij wel en dat is juist zo knap. Je moet het echt eens terugzien, Hans: hij verdedigt tot op zijn eigen zestien als dat nodig is", zegt Bosz tegen verslaggever Hans Kraay junior.