Koeman geeft uitsluitsel: 'Hij gaat niet mee naar het EK, dat station is voorbij'

Koeman geeft uitsluitsel: 'Hij gaat niet mee naar het EK, dat station is voorbij'

4 februari - 10:30 Laatste update: 10:30
228

Ronald Koeman heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie een boekje opengedaan over de Oranje-afmelding van Luuk de Jong. Even leek een rentree in de maak, maar daar is volgens de bondscoach definitief geen sprake van. 

"Hij gaat niet mee naar het EK", begint Koeman bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Toen ik wederom bondscoach werd, heeft hij mij opgebeld. Hij had daar toen best wel moeite mee, omdat wij natuurlijk wel een relatie met elkaar hadden, vanuit FC Barcelona ook. Dus hij vond het moeilijk, maar gaf toen aan: meer tijd voor zijn gezin, ik word een jaartje ouder. Dat vond ik erg jammer, maar het was een beslissing van Luuk."

In de maanden daarop liet De Jong zich een keer ietwat schimmig uit over een mogelijke rentree. "Daar sprong de media vervolgens op, en logisch", vervolgt Koeman, die toen opnieuw contact heeft gezocht. "Toen heb ik hem wederom opgebeld en gezegd: Luuk, is dat zo? Of is dat niet zo? Hij zei: nee, dat is niet zo. Ik blijf bij mijn besluit. Ik zeg: oké, mocht je ooit willen veranderen van mening, dan bel jij maar. We hebben elkaar inmiddels één of twee keer gesproken, maar dit is een station dat voorbij is. Het is niet anders, iedere beslissing respecteer ik."