Koeman eerlijk over Veerman: 'Daar heb je dan vraagtekens bij'

Koeman eerlijk over Veerman: 'Daar heb je dan vraagtekens bij'

4 februari - 11:45
206

Ronald Koeman heeft zich zondagochtend uitgelaten over de ontwikkeling die Joey Veerman doormaakt. De bondscoach van Oranje heeft geen enkele twijfels over de voetballende kwaliteiten van de PSV'er, maar erkent nog wel twijfels te hebben over het feit of de middenvelder datzelfde niveau ook op de mat kan brengen in absolute topwedstrijden.

"Dat hij stappen heeft gemaakt, dat is duidelijk", aldus Koeman bij Goedemorgen Eredivisie over Veerman. "De discussie met Joey gaat nooit over: wat doet hij aan de bal. Alles wat Joey aan de bal doet, is altijd goed. Er zit altijd een idee achter. Goede techniek, goede trap, maar het gaat vooral om het allerhoogste niveau: is dat dan ook nog een meerwaardje voor je elftal? Daar heb je dan vraagtekens bij."

Een blik op de statistieken leert dat Veerman veel meters maakt, maar Koeman baseert zijn twijfels vooral op het feit dat Veerman niet elke week volledig getest wordt. "Hij is niet altijd op het hoogste niveau te toetsen in de competitie in Nederland. Wel in wedstrijden als gisteren (Ajax - PSV, Veerman geblesseerd, red.), of straks tegen Dortmund. Daar test en scout je spelers op."