Ten Hag zet weg naar boven in met zege op West Ham, Chelsea vernederd door Wolves

4 februari - 16:59 Laatste update: 17:14
28

Erik ten Hag heeft zich met Manchester United een enorme dienst bewezen door te winnen van West Ham United. De directe concurrent in de strijd om de top 5 werd met 3-0 aan de kant gezet door United. Chelsea ging wederom ten onder. Ditmaal tegen Wolverhampton Wanderers.

Manchester United begon met Sofyan Amrabat op de bank en Lisandro Martinez aan de wedstrijd tegen West Ham. Het duel ging vanaf het begin beide kanten op, maar United was wel een stuk effectiever. Rasmus Højlund maakte er na 23 minuten al 1-0 van. De Deense spits is in topvorm en scoorde in zijn laatste vier wedstrijden tot scoren en flikte dit nu dus voor de vijfde keer op rij.

Na rust was het Alejandro Garnacho die de 2-0 maakte. Een schot van de Argentijn werd nog net aangeraakt, waardoor doelman Alphonse Aréola kansloos was. Garnacho tekende in de slotfase ook nog aan voor de 3-0. Een domper was wel de nieuwe blessure van Lisandro Martinez. Door deze zege wipt United nu over West Ham op de ranglijst. De ploeg van Ten Hag staat nu zesde, maar het gat met nummer vijf Tottenham Hotspur is wel nog zes punten.

Chelsea - Wolverhampton Wanderers: 2-4
De ploeg van trainer Mauricio Pochettino leek voortvarend te beginnen aan de taaie thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Na negentien minuten was het Cole Palmer met de openingstreffer. Daarna zakte Chelsea echter als een ware pudding in elkaar. Drie minuten later stond Matheus Cunha al op de goede plek om de gelijkmaker binnen te schieten namens Wolves.

Axel Disasi maakte het voor rust nog erger voor zijn ploeg Chelsea. Hij tikte vlak voor de onderbreking een voorzet achter zijn eigen keeper. In de tweede helft was het Cunha die de malaise compleet maakte. Na 63 minuten maakte hij zijn tweede van de dag en in de slotfase maakte hij ook nog eens zijn hattrick officieel. Chelsea maakte nog een aansluitingstreffer via Thiago Silva, maar het mocht niet meer baten.