Dodelijk effectief PEC laat Sparta teleurgesteld achter op Kasteel

4 februari - 18:40 Laatste update: 18:51
71

Sparta heeft in eigen huis een zure nederlaag geleden tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers wisten op het eigen Kasteel voldoende kansen te creëren, maar ze verzilveren wilde maar niet lukken. Dat ging de ploeg van Johnny Jansen beter af, waardoor de Zwollenaren uiteindelijk met de drie punten vertrokken uit Spangen: 0-2.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sparta. Verschueren liet de pass van Mito lopen, waarna Bakari de openingstreffer op de schoen leek te hebben. Hij vond echter PEC-doelman Schendelaar. De eerste kans voor de Zwollenaren was wél raak: Van den Berg vond Lam, die de bal vervolgens over Olij heen kopte. Via de lat verdween de bal in het doel. Tien minuten later leek Sparta de uitgelezen mogelijkheid te hebben op de gelijkmaker. Mito zag de ruimte voor een schot, maar wederom bleek Schendelaar een sta-in-de-weg.

Ook in de tweede helft lag het initiatief bij de Kasteelheren. Net buiten het strafschopgebied legde Bakari aan voor zijn tweede poging van de wedstrijd, maar opnieuw wist hij Schendelaar niet te verschalken. PEC bleek wederom dodelijk effectief. Sparta bleef kansen missen, maar toen Van den Berg namens de bezoekers door Namli alleen voor de keeper werd gezet, liet hij het buitenkansje niet onbenut. In eerste instantie raakte hij de pal, maar de tweede poging was raak: 0-2.

Sparta bleef druk uitoefenen op PEC en bleef mogelijkheden creëren, maar de bal wilde er niet in. Lauritsen wist een voorzet net niet te bereiken, waarna Schendelaar kon keren. Verder wist Sparta niet meer te komen, waardoor het bij 0-2 bleef en de Zwollenaren er met de winst vandoor gaan. PEC stijgt door de overwinning naar de achtste plaats in de Eredivisie, één plaats hoger dan Sparta.