Perez kritisch op 'lakse' PSV'er: 'Zó ongelooflijk zwak van een verdediger'

Perez kritisch op 'lakse' PSV'er: 'Zó ongelooflijk zwak van een verdediger'

5 februari - 07:27
49

Kenneth Perez is niet te spreken over de rol van Jordan Teze bij de tegentreffer van PSV tegen Ajax. Volgens de Deense analist is het kwalijk dat de 24-jarige verdediger het gevaar niet herkende.

Volgens Perez had Teze meer kunnen doen om de Amsterdamse goal te voorkomen. Steven Berghuis rondde af in de Johan Cruijff Arena na terugleggen van Brian Brobbey, die even daarvoor de diepte in was gestuurd door de spelmaker. Bij die steekpass schakelde Teze niet meteen om, waardoor André Ramalho er alleen voor kwam te staan.

"Hij stopt gewoon en ruikt helemaal geen gevaar hier. Dit tempo!", uit Perez zijn ongeloof over de rechtsback bij Dit was het Weekend. "Doordat hij er zo laks mee omgaat, ontstaat er ruimte. Ik vind het echt zó ongelofelijk zwak van een verdediger, die toch het gevaar moet ruiken en zijn ploeggenoot moet helpen."

"Je gaat niet denken van: nou, het loopt wel los, ik kan wel weer gaan aanvallen. Geen besef van het gevaar, ik vind dat bijzonder", gaat de Deen verder. Hij krijgt bijval van Kees Kwakman, die nog iets opviel. "Volgens mij werd Teze ingehaald door Luuk de Jong. Hij sprintte wel tachtig meter terug."

Volgens Perez is Teze één van de spelers bij PSV die 'helemaal niet zo goed' is, maar wel meedoet 'als het heel lekker gaat'. "Dat is de perceptie: doordat het team goed draait, lijken alle spelers veel beter dan ze zijn. Teze is nu een veel betere speler, denken we, omdat PSV gewoon achttien wedstrijden heeft gewonnen."