Rentree bij Ajax: 'In de winter besloten dat ik open stond voor een terugkeer'

Rentree bij Ajax: 'In de winter besloten dat ik open stond voor een terugkeer'

6 februari - 09:37
17

Julian Rijkhoff licht toe waarom hij graag wilde terugkeren naar Ajax. De negentienjarige spits kwam in januari voor ongeveer anderhalf miljoen euro over van Borussia Dortmund en maakte maandagavond tegen Jong FC Utrecht (0-1) zijn eerste minuten voor Jong Ajax.

In 2021 verruilde Rijkhoff de jeugdopleiding van Ajax voor die van Dortmund. Twee jaar later is hij teruggekeerd op het oude nest. "Ik heb chaosweken gehad. De afgelopen vier weken waren vermoeiend en zwaar. Alles is uiteindelijk op de laatste dag geregeld", zegt een opgeluchte Rijkhoff na zijn eerste duel tegen ESPN. Ajax had de spits al geruime tijd op de korrel, maar een deal werd lange tijd tegengehouden door de raad van commissarissen, omdat er eerst spelers weg moesten.

Afgelopen zomer werd Rijkhoff in het geruchtencircuit ook al gelinkt aan een terugkeer naar Amsterdam. "Ik wilde sinds deze winter terug naar Ajax, want toen werden ze echt concreet", benadrukt hij. "In de zomer was het niet concreet en had niet alleen Ajax interesse. Ik had voor mijzelf toen nog niet bedacht waar ik naartoe wilde. In de winter heb ik besloten dat ik open stond voor een terugkeer."

Dortmund was niet van plan Rijkhoff te laten gaan. "Ze wilden niet dat ik wegging. Ze wilden dat ik tot de zomer bleef. Maar mijn gevoel zei dat het beter was om de stap te maken." Bij Ajax voelt de aanvaller vertrouwen. "Als Ajax laat weten dat ze je graag terug willen, je de afgelopen jaren op de voet hebben gevolgd en in jou nog steeds de toekomstige spits zien, spreekt dat heel veel vertrouwen uit. Dat is voor mij als speler ook lekker, zeker na de situatie bij Dortmund. Hier kan ik de laatste stap zetten richting het eerste."