Gerechtshof oordeelt: Promes moet schadevergoeding betalen, 'neef claimt tonnen'

Gerechtshof oordeelt: Promes moet schadevergoeding betalen, 'neef claimt tonnen'

6 februari - 11:25
174

Quincy Promes moet wél een schadevergoeding betalen aan zijn neef, zo heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten. De voetballer van Spartak Moskou stak op een familiefeest in 2020 zijn neef in diens knie. 

De neef van Promes heeft blijvend letsel overgehouden aan de messteek. Promes werd veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, maar ging daartegen in hoger beroep. Zijn neef eist ondertussen een schadevergoeding van Promes, die in Rusland verblijft en zich daar schuil houdt voor de Nederlandse autoriteiten. Promes ging al eens in beroep tegen die schadevergoeding en dat is een vergeefse poging gebleken, blijkt nu.

Hoe hoog het bedrag wordt, moet duidelijk worden in de vervolgprocedure. De neef, die voor het incident kluswerk deed, zou samen met zijn advocaat Moszkowicz vele tonnen willen claimen. In het verleden heeft Promes de aanklacht al ontkend, ondanks afgeluisterde telefoongesprekken. Om die reden rijst de vraag of hij de schadevergoeding ooit zal betalen. Mede om die reden is er een paar jaar geleden beslag gelegd van 630.000 euro op de villa van Promes in Leidsche Rijn.

Recent werd er al negen jaar cel geëist tegen Promes wegens zijn betrokkenheid bij de invoer van een lading cocaïne. Zolang de voetballer in Rusland zit, is het voor de Nederlandse autoriteiten lastig hem naar Nederland te halen.