'Henderson is een ongelooflijke communicator, agressief en veeleisend'

'Henderson is een ongelooflijke communicator, agressief en veeleisend'

6 februari - 13:58 Laatste update: 14:06
99

Lee Cattermole vindt dat Jordan Henderson een uitstekende aanwinst is voor Ajax. Er worden door andere mensen vraagtekens gezet bij de fitheid van de middenvelder, maar dit is volgens Cattermol niet nodig.

Cattermole had Henderson al op negentienjarige onder zijn hoede bij Sunderland. Eerstgenoemde was onder de indruk van de hoge trainingsintensiteit van Henderson. "Hij was een running machine", vertelt Cattermole tegenover Trouw. "Aan zijn fitheid hoeft niemand bij Ajax te twijfelen."

Volgens Cattermole is Henderson een 'ongelooflijke communicator'. Vervolgens wordt hem gevraagd wat Henderson zo overtuigend maakt op dat gebied. "Hij communiceert agressief en veeleisend", legt Cattermole uit, waarna hij de vergelijking maakt met zichzelf. "Maar de aanwijzingen die hij doorgeeft zijn ook simpel en inhoudelijk. Wie je moet dekken. Wie druk zet, wanneer, wanneer niet. Als Jordan iets niet van je pruimt, zegt hij het direct. Maar hij is ook de eerste die zegt: geweldige pass, goed gedaan."

Cattermol ziet in Henderson geen speler die het publiek gaat vermaken, maar de middenvelder gaat zichzelf laten zien op andere manieren. "Maar de spelers en de coach gaan van hem houden om zijn statuur en dat hij elke dag alles geeft. Jonge spelers zullen hem bij de lunch en de training vragen hoe hij zo goed is geworden."