Ajax-pechvogel op de weg terug: 'Ik weet nu wat de verwachtingen bij Ajax zijn'

Ajax-pechvogel op de weg terug: 'Ik weet nu wat de verwachtingen bij Ajax zijn'

6 februari - 20:31
64

Sivert Mannsverk is blij dat hij weer voetballer is. De Noorse zomeraanwinst van Ajax maakte maandagavond zijn rentree bij de beloftenploeg, nadat hij lange tijd uitgeschakeld was door een voetblessure. Mannsverk heeft nu één specifiek doel voor de komende periode.

Bij het treffen tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax stond Mannsverk voor het eerst in vijf maanden tijd weer op het veld. "Het voelt goed om weer op het veld te staan", zegt de middenvelder tegenover de clubkanalen. "Jong Ajax is een goede plek om aan mijn conditie en fitheid te werken. Ik ben blij om terug te zijn en ik hoop dat mijn optredens beter worden."

Mannsverk heeft logischerwijs een moeilijke periode achter de rug. Direct na zijn zeer matige Ajax-debuut, op bezoek bij FC Twente, raakte hij geblesseerd. "Het is was moeilijk en frustrerende. Ik ben trots op hoe ik ermee om ben gegaan. Ik ben ook trots om terug te zijn, want het heeft lang geduurd. Ik ben altijd positief gebleven: elke dag naar de club, contacten leggen en revalideren."

Toch ziet Mannsverk dat er ook een positieve kant aan zijn absentie zit. "Ik heb de clubcultuur leren kennen en ik weet nu wat de verwachtingen bij Ajax zijn. Ik heb veel over voetbal gesproken met de stafleden. Ik voel me er nu meer klaar voor om onderdeel te zijn van de club. Zowel bij Ajax 1 als Jong Ajax. Al met al kom ik er sterker uit."

Over zijn toekomst durft Mannsverk nog geen concrete uitspraken te doen, al heeft hij stiekem één doel voor de komende periode. "Ik moet met John van ’t Schip en Dave Vos praten over hoe zij het voor zich zien. Mijn doel is om fit te zijn en om dat te bereiken moet ik minuten maken. Mijn kleine doel is om aan te sluiten voor de trip naar Noorwegen, naar Bodø/Glimt."