Sturing laat nieuweling starten: 'Hij verdient een kans om zich te laten zien'

Sturing laat nieuweling starten: 'Hij verdient een kans om zich te laten zien'

7 februari - 09:28
54

Vitesse-trainer Edward Sturing hoopt dat een goed resultaat in de kwartfinale van de KNVB Beker voor een positievere sfeer kan zorgen in Arnhem. De Arnhemse club is op dit moment hekkensluiter in de Eredivisie, maar in de beker lonkt een plek in de halve finale. Daarnaast gaat de oefenmeester in op de vele blessures en de nieuwelingen.

"Heracles is een heel belangrijke wedstrijd, maar we kunnen naar de halve finale. Dat is wel iets om voor te spelen", vertelt Sturing in gesprek met De Telegraaf. Hij beaamt dat het voor Vitesse het 'allerbelangrijkste' is om in de Eredivisie te blijven. "Maar succes in de beker kan ook zorgen voor een meer positieve sfeer. Als je weer een ronde verder komt, geeft dat een boost, die je kunt meenemen naar de competitie."

Vitesse kan in het bekerduel met Cambuur niet beschikken over Marco van Ginkel, Mathijs Tielemans, Melle Meulesteen, Davy Pröpper, Milano Jonathans, Fodé Fofana en kersverse aanwinst Paxten Aaronson. Laatstgenoemde is nog niet speelgerechtigd, terwijl de andere spelers kampen met blessures. "Een ongeluk komt nooit alleen. We hebben in drie weken tijd vier hoofdblessures gehad. Het is ongelofelijk. Dat is uniek", aldus Sturing, die ziet dat de nieuwelingen voor nieuwe energie zorgen. "Zij hebben nog niet zo lang in de situatie gezeten, waar wij in zitten, dus die komen er vers in."

In het bekertoernooi staat Markus Schubert steevast onder de lat bij de Arnhemmers en voorin zullen de nieuwelingen Mexx Meerdink, Adrian Mazilu en Anis Hadj-Moussa starten, zo vertelt Sturing. "Meerdink maakt een heel goede indruk, maar dat geldt ook voor Hadj-Moussa", vertelt de oefenmeester. "En Mazilu wil ook gaan zien. Die heb ik nog niet goed in beeld. Dat is nog een heel jonge jongen. Ik vind dat die jongen een kans verdient om zich te laten zien aan mij."