Oranje niet ongelukkig tijdens loting Nations League: burenruzie op komst

Oranje niet ongelukkig tijdens loting Nations League: burenruzie op komst

8 februari - 18:47 Laatste update: 18:58
150

Het Nederlands elftal weet zijn tegenstanders in de groepsfase van de Nations League. Oranje neemt het in groep A3 op tegen Hongarije, Duitsland en Bosnië en Herzegovina. De ploeg van Ronald Koeman kent daarmee geen loodzware loting 

Met Duitsland heeft het Nederlands elftal één sterke tegenstander in de groep en is er een ware burenruzie op komst. Met Hongarije en Bosnië en Herzegovina kan de ploeg van Ronald Koeman enigzins van geluk spreken. Landen als Frankrijk, België en Portugal worden ontlopen. Groep A2 lijkt de meest interessante poule te zijn. Hierin mag Israël zich gaan meten met giganten Italië, België en Frankrijk.  

Doordat Oranje in de vorige Nations League-cyclus de Final Four bereikte, zat de formatie van Ronald Koeman in Pot 1 bij de loting. Hierdoor konden Italië, Kroatië en Spanje al niet geloot worden. De groepswedstrijden van het toernooi vinden plaats na het EK, in september, oktober en november. Daarna vindt in 2025 de knock-outfase plaats, waar nu een kwartfinale aan toegevoegd is. Als Oranje in een pot van vier teams bij de bovenste twee eindigt, gaat het door in de Nations League.