Enorme blijdschap in Friesland na zege op Ajax: 'Mijn mooiste moment bij de club'

Enorme blijdschap in Friesland na zege op Ajax: 'Mijn mooiste moment bij de club'

13 februari - 13:30 Laatste update: 14:09
151

Kees van Wonderen is uitermate trots op de zege die sc Heerenveen zondagmiddag heeft geboekt op Ajax (3-2). De trainer van de Friezen wilde altijd al winnen van een traditionele topdrieclub in een bevlogen wedstrijd, met alles erop en eraan. Afgelopen zondag gebeurde het.

In de slotfase van de wedstrijd leek Ajax de gelijkmaker te maken in Friesland, maar scheidsrechter Danny Makkelie kende het doelpunt niet toe aan de Amsterdammers. "Je denkt: het zal toch niet weer. Dit soort beslissingen vielen de afgelopen weken steeds niet onze kant op. Nu zat het ons eindelijk, na heel veel weken, een keer mee", vertelt Van Wonderen.

De oefenmeester noemde de zege in gesprek met Omrop Fryslân zelfs het mooiste moment bij de sc Heerenveen. "Als trainer van Go Ahead Eagles is het me ook een keer gelukt en dan zie je wat voor emoties dat losmaakt. Mensen met tranen zelfs. Dat wilden we vandaag ook", zei hij na afloop van de wedstrijd.

Dat Van Wonderen trots was stak hij niet onder stoelen of banken. Het gevoel van trotsheid was dan ook iets waarop hij voorafgaand aan de wedstrijd erg op had gehamerd. "Vooraf zei ik: we spelen met z'n allen bij een Friese club. Dat zijn trotse mensen. Ze zijn trots op hun achterland, op hun gebruiken en gewoontes. En wij willen ze nog trotser maken door met lef te voetballen, maar ook met passie en strijd. Dat hebben we gezien."

FC Utrecht-opmars en dromen van Marokko & de Premier League met El Karouani!