Goed nieuws voor Man United: Premier League keurt overname Ratcliffe goed

Goed nieuws voor Man United: Premier League keurt overname Ratcliffe goed

13 februari - 17:28
27

De overname door Jim Ratcliffe van 25 procent van de Manchester United-aandelen is goedgekeurd door de Premier League. Dat is in de loop van dinsdagmiddag bekend geworden. Ook is er groen licht gegeven voor de extra investering van 300 miljoen pond, omgerekend 352 miljoen euro.  

Dat Man United en Ratcliffe met elkaar in zee gaan, is al langer duidelijk. Nu is de overname officieel goedgekeurd door de Premier League. Het bestuur van de hoogste Engelse competitie gaf akkoord na voltooiing van een test voor eigenaren en directeuren door de baas van Ineos. 

'De Premier League wacht nu op bevestiging van de voltooiing van de transactie', zo luidt de verklaring van de Premier League. Wat nu nog rest, is goedkeuring van de Engelse voetbalbond FA. Dat lijkt slecht een formaliteit. 

De Britse miljardair en het United van manager Erik ten Hag bereikten in december van vorig jaar overeenstemming over de overname van de aandelen. Diverse media wisten destijds te melden dat het gaat om een deal van om en nabij de 1,5 miljard euro.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!