Van 't Schip kritisch op Ajax-spelers: 'We zijn uit de dood opgestaan'

Van 't Schip kritisch op Ajax-spelers: 'We zijn uit de dood opgestaan'

15 februari - 23:58
36

John van 't Schip stelt dat Ajax uit de dood is opgestaan tegen Bodø/Glimt. De trainer van de Amsterdammers miste lange tijd de bereidheid tot 'loopjes' bij zijn spelers.

"We zijn uit de dood opgestaan. Als je 2-0 achterstaat met tien minuten te spelen, dan ben je met 2-2 heel blij. Maar vooraf hadden we dit natuurlijk niet ingecalculeerd, hoewel we wisten dat we tegen een heel goede, gedisciplineerde ploeg speelden", reageert Van 't Schip bij ESPN. "Als je dan niet de loopjes maakt om hen uit elkaar te trekken... Dat gebeurde helemaal niet in de eerste helft, we kwamen er gewoon niet doorheen."

Van 't Schip somt op dat Ajax uiteindelijk wel wat kansen kreeg via Chuba Akpom en Kenneth Taylor. "Maar zij waren wel heel efficiënt. Ze straften het af op een manier waar we het vooraf over gehad hebben, met het drukzetten voorin. Dat ging twee keer goed, maar de derde keer niet. Toen speelden zij Grønbæk aan, een fantastische speler. Ze kwamen er heel snel uit en maakten het goed af", stelt de coach over de 0-1. "En de tweede goal was een beetje een cadeau, ondanks dat Tristan Gooijer een heel goede wedstrijd speelde. Het zit een beetje in zijn spel opgesloten, maar dat mag niet gebeuren."

Van 't Schip zag veel spelers hun niveau niet halen, maar in de blessuretijd viel het toch nog goed voor Ajax. "Het was goed om te zien dat het publiek ons tot het einde steunde. Zij gaven extra energie om door te gaan en uiteindelijk die 2-2 te maken. Maar het is duidelijk dat we aan de bal niet ons niveau haalden."