Van 't Schip noemt nieuwe doelstelling voor Ajax: 'Onze eerste taak'

Van 't Schip noemt nieuwe doelstelling voor Ajax: 'Onze eerste taak'

16 februari - 18:18 Laatste update: 18:26
70

John van 't Schip heeft zijn zinnen op de vierde plek gezet met Ajax. De Amsterdammers verzuimden dat afgelopen weekend te doen door een nederlaag bij sc Heerenveen, terwijl nummer drie FC Twente daardoor verder uit kon lopen. Desondanks is er voor Van 't Schip weinig veranderd.

Na een matige vertoning en late comeback tegen Bodø/Glimt (2-2) moet de blik nu weer op de competitie bij Ajax. Daarin is NEC zondag de tegenstander. Nummer drie FC Twente heeft nu negen punten meer dan de formatie van Van 't Schip, terwijl nummer vier AZ één punt los staat. Ondanks de nederlaag van vorige week, zit de trainer van Ajax nog hetzelfde in de wedstrijd. "We kijken wedstrijd voor wedstrijd", zegt hij in gesprek met de clubkanalen.

"Onze eerste taak is dat we punten pakken en de vierde plek bemachtigen. Hopelijk kunnen we nog een aanval naar boven doen", vervolgt Van 't Schip. "We moeten weer aan de winnende kant komen. Het allerbelangrijkste voor het vertrouwen is dat we drie punten pakken."

Van 't Schip blikt ook nog één keer terug op het duel met Bodø. Na afloop zei de oefenmeester dat hij het drukzetten van Ajax niet zo slecht vond, maar daar komt hij nu op terug. "Dat ging een paar keer goed, maar ook een paar keer niet goed. Onder andere bij die eerste goal. Dan moeten we een overtreding maken en zorgen dat we weer achter de bal komen. Daar hebben we net ook met z'n allen over gesproken en naar gekeken."