Bijzondere week voor Slot: Feyenoord-trainer kan twee records breken

Bijzondere week voor Slot: Feyenoord-trainer kan twee records breken

20 februari - 15:13 Laatste update: 15:15
43

Arne Slot kan deze week twee records breken. Eén daarvan breekt de Feyenoord-trainer hoe dan ook, voor de ander is hij afhankelijk van het resultaat dat de Rotterdammers komende zondag boeken op bezoek bij Almere City. 

Feyenoord speelt komende donderdag het heenduel met AS Roma in de Europa League. Na die wedstrijd is er in de hele geschiedenis van de club geen enkele trainer die meer Europese Feyenoord-duels achter zijn naam heeft staan dan Slot. De trainer deelt het record op dit moment nog met Bert van Marwijk, die de regerend landskampioen in 2002 naar de UEFA Cup-winst loodste. 

Het andere record kan Slot komende zondag in Flevoland naar zich toe trekken. Feyenoord heeft de afgelopen zes wedstrijden telkens de nul gehouden in eigen land. Tegen zowel PSV, FC Twente, AZ (twee keer), Sparta en RKC Waalwijk incasseerde het geen treffer. Daarin slaagde Feyenoord deze eeuw slechts één keer eerder, in het seizoen 2016/17 onder Giovanni van Bronckhorst. Als ook Almere het net niet weet te vinden, voegt Slot dus nog een record toe aan zijn palmares.