Ajax gaat doorselecteren: 'Acht aankopen vallen buiten de boot'

Ajax gaat doorselecteren: 'Acht aankopen vallen buiten de boot'

20 februari - 19:26 Laatste update: 19:34
130

Ajax is alvast begonnen met doorselecteren. Een groot aantal Mislintat-aankopen mag de club komende zomer gaan verlaten, zo voorspelt het Algemeen Dagblad.

De krant concludeert na de remise tegen NEC dat er reeds een grote schifting gaande is in Amsterdam. Na de aanstelling van interim-trainer John van ’t Schip fleurden een aantal zomeraankopen op. Diant Ramaj, Josip Sutalo en Branco van den Boomen lijken 'normaal gesproken' in de huidige Ajax-basis te staan. De overige nieuwelingen staan echter op de nominatie om te vertrekken. 

De krant ziet dat veel jongelingen de voorkeur krijgen boven de aankopen en trekt zijn conclusies. 'Deze maand bleek linksback Borna Sosa weer niet te begrijpen wat de technische staf van hem verlangt en kreeg Anton Gaaei vooral speeltijd voor Jong Ajax. Benjamin Tahirovic lijkt gezien na de komst van Jordan Henderson, terwijl dure aanvallers Carlos Forbs en Chuba Akpom tegen NEC zagen dat de 19-jarige belofte Jaydon Banel de voorkeur krijgt', klinkt het. Daarnaast hadden Gaston Ávila en Jakov Medic in de winter al weggemogen. Georges Mikautadze verliet de club al wel op huurbasis.

Van 't Schip gaf al aan dat het gros van de selectie simpelweg niet goed genoeg is voor Ajax-begrippen. 'Daarnaast moet zo snel en zo veel mogelijk geld gegenereerd worden om de selectie na twee mislukte transferzomers alsnog in balans te krijgen', besluit het AD.